Čo sú to probiotiká ako fungujú

Čo sú to probiotiká? 

 

WHO a FAO definoval termín probiotiká nasledujúcim spôsobom: « Probiotiká sú živé mikroorganizmy, ktoré pri použití v príslušnom počte zárodkov, majú priaznivý vplyv na ľudské zdravie. »Pozitívny účinok probiotických mikroorganizmov je všeobecne známy najmä s ohľadom na črevnú flóru. Probiotiká sa však dajú využiť aj v iných oblastiach – napr. B. vo forme detergentov.

Probiotické čistiace prostriedky od Provilan 

 

Provilan so svojimi probiotickými čistiacimi prostriedkami ponúka inovatívny prístup v boji proti organickej špine a patogénnym baktériám . Na mikroskopické čistenie využívajú veľmi špeciálne probiotické baktérie, takzvané autoaktívne mikroorganizmy, ktoré sa živia bielkovinami, tukami, sacharidmi, minerálmi a soľami. 

Okrem aktívnych probiotík obsahuje väčšina našich výrobkov aj povrchovo aktívne látky(detergenty), ktoré čistia povrchy a porušujú vonkajšiu membránu vírusov obalového typu (vrátane koronavírusu). 





Čistenie s probiotikami – ako to funguje? 

Ak sa probiotiká podávajú cez tráviaci trakt, dokážu sa naviazať na črevnú stenu a vytlačiť patogénne baktérie. Práve tento efekt v kombinácii s niektorými povrchovo aktívnymi látkami hrá dôležitú úlohu pri čistení probiotickými mikroorganizmami.

 

Čistiace prostriedky Provilan obsahujú živé mikroorganizmy, ktoré sa po aplikácii usadia a rozmnožia na povrchu. Vďaka aktívnym zložkám, ktoré obsahujú, začnú vytláčať patogénne a odolné baktérie a dokážu tak výrazne znížiť ich počet . Čím menej patogénnych baktérií je na povrchu, tým menšie je riziko infekcie. 

Okrem toho živé probiotické mikroorganizmy rozkladajú alergény, škodliviny a čiastočky nečistôt. Existujúci biofilm sa odstráni a povrch sa hĺbkovo očistí. Na rozdiel od iných produktov, ktoré pachy len dočasne maskujú, mikrobiálne čistiace prostriedky natrvalo odstraňujú pachy rozkladom organických zlúčenín, ktoré ich spôsobujú. 



Provilan: biologické čistiace prostriedky spájajú hygienu a ochranu životného prostredia 

Mikrobiálne čistiace prostriedky od Provilan sú inovatívne nielen z hľadiska ich účinku, ale aj z hľadiska ochrany životného prostredia . Ekologické čističe obsahujú iba biologicky odbúrateľné povrchovo aktívne látky a ďalšie prírodné zložky , ako napr mikroorganizmy, vodu a prírodné vône. Všetky produkty sú vegánske a bez krutých testov na zvieratách, fľaše sú vyrobené z recyklovaného plastu. Provilan prikladá veľký význam ochrane životného prostredia a trvalej udržateľnosti, a preto nepoužíva žiadne chemické farbivá, vonné látky ani konzervačné látky. Keďže kontaminanty nie sú jednoducho opláchnuté, ale sú rozložené živými baktériami, do odpadových vôd odchádzajú len neškodné produkty rozkladu. 

 

Mikroflóra v porovnaní s použitím chemického a probiotického prostriedku



Grafy ukazujú, ako sa rozvinula mikrobiálna kolonizácia oblastí s použitím chemického dezinfekčného prostriedku vľavo a vpravo s mikrobiálnym čističom Provilan

 

  • Po aplikácii mikrobiálneho čističa od Provilan autoaktívne, probiotické mikroorganizmy obsadia všetky voľné miesta a optimalizujú miestnu mikroflóru a začnú sa množiť a vytláčať patogénne baktérie .Spotrebúvajú organický odpad/nečistoty a bioalergény (výkaly roztočov a pod.) a porážajú „zlé“ patogénne/zapáchajúce baktérie. Inými slovami, „zlé“ baktérie jednoducho zomierajú od hladu. Po určitom čase a v prípade potreby aj po viacerých aplikáciách je možné vidieť , že počet patogénnych baktérií sa výrazne znížil

 

  • Po aplikácii dezinfekčného prostriedku sa výrazne zníži počet dobrých a zlých baktérií . Patogénne baktérie sa však začnú množiť oveľa viac ako dobré baktérie asi 1 hodinu po použití . Najmä odolné baktérie sa po dezinfekcii rýchlo šíria, pretože ich dezinfekčný prostriedok nedokáže zlikvidovať. Nevyvážená rovnováha zvyšuje riziko infekcie.

Nevýhody chemických dezinfekčných prostriedkov 

  • Po aplikácii sa výrazne zníži počet škodlivých aj zdravých baktérií
  • Spôsob účinku často vedie k vzniku rezistencie voči dezinfekčným prostriedkom 
  • Účinne časovo obmedzené 
  • Rýchla repopulácia choroboplodnými zárodkami a väčšinou odolnými voči dezinfekčným prostriedkom 
  • Po krátkom čase existuje nezmenené alebo dokonca zvýšené riziko infekcie 
  • Vytvorenie mikrobiálnej nerovnováhy
  • Látky, ktoré obsahuje, sú škodlivé pre životné prostredie 
  • Znečisťujúce látky sa nerozkladajú, ale iba zotierajú a končia v odpadovej vode 
  • V závislosti od zložiek produkty často spôsobujú alergie / podráždenie pokožky 

 

Výhody čistenia mikrobiálnymi čistiacimi prostriedkami 

  • Vytvorenie zdravej biologickej rovnováhy 
  • Vytesnenie patogénnych baktérií, najmä baktérií odolných voči dezinfekčným prostriedkom 
  • Rozklad organických alergénov, škodlivín a častíc nečistôt
  • Dlhodobý účinok (baktérie pokračujú v práci maximálne 72 hodín po vyčistení)
  • Rekontaminácia čistenej plochy je minimalizovaná 
  • Prírodné a bez chemikálií - žiadne poškodenie životného prostredia 
  • Odstránenie nepríjemných pachov rozkladom organických zlúčenín, ktoré ich spôsobujú 

Zabráňte odolnosti voči dezinfekčným prostriedkom pomocou Provilanu 

 

V priebehu pandémie koronavírusom spotreba dezinfekčných prostriedkov stúpla do nepredstaviteľných výšok. Nielen zdravotnícke zariadenia, ale aj súkromní používatelia používajú dezinfekčné prostriedky na dezinfekciu rúk a povrchov a každým použitím sa zvyšuje riziko tvorby zárodkov odolných voči dezinfekčným prostriedkom . Proti týmto obávaným choroboplodným zárodkom sa už nedá ľahko bojovať, môžu sa prakticky bez prekážok množiť a spôsobiť infekcie. Problém sa netýka len veľkých ambulancií, ale aj ambulancií, domovov dôchodcov a iných zdravotníckych zariadení, kde sa pravidelne používajú dezinfekčné prostriedky. 

 

Tomu má zabrániť užívanie Provilanu! Mikrobiálne čistiace prostriedky vytláčajú choroboplodné zárodky tým, že ich oberajú o potravu aj o priestor, ktorý by potrebovali na šírenie. Počet patogénnych a dokonca aj dezinfekčné odolných baktérií sa postupne znižuje . Čím menej patogénnych baktérií je na povrchu, tým menšie je riziko infekcie . Vďaka úplne odlišnému prístupu bez chemikálií spôsobujúcich odolnosť nevznikajú žiadne nové rezistencie. 

 

ZDROJ:

https://provilan.com/eco-friendly-products/probiotic-group-company/probiotics-care-cleaning/